Miód Manuka MGO 250+ Nektarowy 500g

Miód Manuka MGO 250+ Nektarowy 500g

Nowozelandzki Miód Manuka MGO 250+ to produkt doskonały dla budowania naszej odporności czy też do stosowania profilaktycznego po przebytej infekcji. Może okazać się pomocny w przypadku dolegliwości przewodu pokarmowego takich jak: bóle brzucha, niestrawność, zgaga, czy refluks. Można go podawać dzieciom pow. 1 roku życia.

214,00 zł

w tym VAT

  • Kod produktu: 9421023628957
  • Dostępność: W magazynie
  • Wysyłka: do 48h

Miód Manuka MGO 250+ Nektarowy 500g

Szczegóły produktu

Opis Produktu

Gwarantowana zawartość methylglyoxalu jest na poziomie minimum 250 mg/kg (MGO™ 250+), rzeczywista znacznie przekracza tą wartość, wielokrotnie osiągając wartość ponad 300mg/kg,

Dołączony certyfikat potwierdza faktyczną wartość MGO w danej partii.

Dla porównania zawartość methylgloksalu w tradycyjnych miodach waha się na poziomie 1-10 mg/kg.

Na karcie certyfikatu pojawi się także informacja o poziomie HMF (hydroksymetylofurfuralu), związku którego wskaźnik nie powinien przekraczać wartości 40 mg/kg co świadczy zgodnie z międzynarodowymi standardami żywności, że miód w trakcie obróbki nie został poddany obróbce termicznej (utrata unikatowych właściwości).

.

Zalety Miodu Manuka MGO 250+

Miód Manuka jest bogatym źródłem witamin i innych korzystnych substancji, takich jak witamina B1 - B3, B5, B6, lizyna, niacyna, lizyna, tyrozyna, żelazo, cynk

.

Właściwości Miodu Manuka MGO 250+

  1. antybakteryjne,
  2. przeciwgrzybiczne,
  3. przeciwzapalne,
  4. pozytywnie wpływa na nasz układ pokarmowy i immunologiczny.

Działanie Miodu Manuka jest bardzo szerokie. Dzięki jego właściwościom bakteriobójczym, jest szczególnie polecany osobom borykającym się z różnego rodzaju dolegliwościami przewodu pokarmowego. Miód Manuka MGO 250 jest miodem o średnim stężeniu methylglyoxalu (MG), dzięki czemu będzie to bardzo dobry wybór w przypadku:

- bóli brzucha

- zgagi

- refluksu

- niestrawności

Poza szerokim działaniem na nasz przewód pokarmowy, składniki Miodu Manuka pomagają w walce z bakteriami wywołującymi zapalenie zatok, gardła, czy błony śluzowej nosa.

Miód Manuka MGO 250 może być stosowany dla profilaktycznego wsparcia odporności, ale też do jej odbudowy po przebytej infekcji. Ze względu na działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, można go stosować podczas infekcji, jako wsparcie (!) w leczeniu. 

Miód Manuka MGO 250 ten można podawać dzieciom (pow. 1 roku życia, zgodnie z zaleceniami WHO).

.

Miód Manuka MGO 250 może być stosowany jako utrzymanie efektów przebytej kuracji wysokimi stężeniami Miodu Manuka MGO 400+ lub MGO 550+. Polecamy miody o najwyższym stężeniu w przypadku poważniejszych dolegliwości przewodu pokarmowego, wynikających z zakażenia bakteriami jelitowymi z rodziny Enterobacteriaceae. Są to pałeczki Gram-ujemne, względnie beztlenowe, charakteryzujące się wysoką aktywnością metaboliczną, należące do rodzajów: Escherichia, Enterobacter, Salmonella, Shigella, Yersinia i Helicobacter pylori. Dolegliwości, które mogą być spowodowane przez w/w bakterie to: biegunka, zapalenie jelita cienkiego i okrężnicy, dur brzuszny, zapalenie żołądka i jelit, choroba wrzodowa i rak żołądka.

.

Dawkowanie Miodu Manuka  MGO 250+

Opakowanie 500g przy spożyciu 2-3 łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc kuracji.

Przy dolegliwościach wewnętrznych wskazane jest przyjmowanie Miodu Manuka rano, 20-30 min przed posiłkiem w ilości 1-3 łyżeczek. Jeśli skuteczność kuracji jest niezadawalająca możemy dawkę zwiększyć o kolejną porcję miodu np. przed posiłkiem wieczornym (20-30 minut przed).

Jeśli masz ból gardła czy inne choroby jamy ustnej dobrą metodą jest stosowanie płukanek roztworem z miodu i letniej wody.

Przygotowując roztwór wody z miodem pamiętaj, żeby nie użyć wody o temperaturze nie przekraczającej 38-40 stopni. Wyższa temperatura znacząco zmienia, obniża właściwości Miodu Manuka.

.

W przypadku dolegliwości zewnętrznych zaleca się  opatrunku z Miodem Manuka na chore miejsca.

W przypadku trudno gojących się ran, poważniejszych zmian skórnych stosowanie miodu o wysokim stężeniu jest zasadne, ale powinniśmy skonsultować się z lekarzem.

.

Przeciwskazania

Podobnie jak w przypadku wszystkich produktów pszczelich, Miodu Manuka nie powinny stosować:

  • osoby diabetyczne,
  • osoby uczulone na produkty pszczele
  • oraz dzieci poniżej 1 roku życia (zalecenia WHO – Światowej Organizacji Zdrowia). 

MGO i UMF- porównanie stężeń w 1 kg Miodu Manuka

100% Organiczne

100% Organiczne

Tylko najwyższa jakość składników może dać najwyższej jakości produkt.

Certyfikaty

Certyfikaty

Wszystkie oferowane produkty posiadają certyfikaty potwierdzające najwyższą jakość.

Oryginalne

Oryginalne

Wszystkie produkty pochodzą z oficjalnej dystrybucji są legalne i posiadają pozwolenia.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo

Oferowane produkty są wytwarzane zgodnie z aktualnymi dobrymi praktykami bezpieczeństwa i czystości.

Miody Manuka

Może Cię również zainteresować

Miód Manuka MGO 250+ Nektarowy 500g

Opinie

Dodaj swoją opinię