Miód Manuka MGO 550+ Nektarowy 500g

Miód Manuka MGO 550+ Nektarowy 500g

Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 550+ to produkt o najsilniejszym działaniu spośród wszystkich Miodów Manuka.

Jego zastosowanie jest bardzo szerokie: na bakterie przewodu pokarmowego (m.in. Helicobacter Pylori!), oraz bakterie wywołujące zapalenie zatok, gardła, błony śluzowej nosa, jak również stosowane zewnętrznie, w celu leczenia odleżyn i trudno gojących się ran.

Oszczędzasz 15%

404,60 zł
476,00 zł

w tym VAT

  • Kod produktu: 9421023629244
  • Dostępność: W magazynie
  • Wysyłka: do 48h

Miód Manuka MGO 550+ Nektarowy 500g

Szczegóły produktu

Opis Produktu

Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 550+ to produkt o najsilniejszym działaniu spośród wszystkich Miodów Manuka.

Gwarantowana zawartość methylglyoxalu jest na poziomie minimum 550 mg/kg (MGO™ 550+), jednak rzeczywista znacznie przekracza tą wartość, wielokrotnie osiągając wartość ponad 700mg/kg, co potwierdza załączony do każdego słoika certyfikat.

Na karcie certyfikatu pojawi się także informacja o poziomie HMF ( hydroksymetylofurfuralu ), związku którego wskaźnik nie powinien przekraczać wartości 40 mg/kg co świadczy zgodnie z międzynarodowymi standardami żywności, że miód nie został poddany obróbce termicznej (utrata unikatowych właściwości).

Zalety Miodu Manuka MGO™ 550+

Miód Manuka jest bogatym źródłem witamin i innych korzystnych substancji, takich jak witamina B1 - B3, B5, B6, lizyna, niacyna, lizyna, tyrozyna, żelazo, cynk

Właściwości Miodu Manuka MGO™ 550+

  1. antybakteryjne,
  2. przeciwgrzybicze,
  3. przeciwzapalne,
  4. pozytywnie wpływa na nasz układ pokarmowy i immunologiczny.

.

Właściwości antybakteryjne Miodu Manuka MGO 550

Istnieje wiele badań naukowych potwierdzających działanie przeciwbakteryjne Miodu Manuka- szczególnie na różne bakterie przewodu pokarmowego (zarówno Gram-dodatnie i Gram-ujemne). 

Jego działanie zostało potwierdzone w badaniach m.in. na bakterie jelitowe z rodziny Enterobacteriaceae. Są to pałeczki Gram-ujemne, względnie beztlenowe, charakteryzujące się wysoką aktywnością metaboliczną, należące do rodzajów: Escherichia, Enterobacter, Salmonella, Shigella i Yersinia.

Pałeczki te są częstymi przyczynami:

  • biegunek (Escherichia coli, Salmonella sp.), 
  • zapalenia jelita cienkiego i okrężnicy (Enterobacter faecalis, Yersinia enterocolitica),
  • duru brzusznego oraz 
  • zapalenia żołądka i jelit (Salmonella sp.).

Z kolei pałeczki Gram-ujemne Campylobacter jejuni są pochodzenia zwierzęcego (bydło, drób) i wywołują u ludzi ostre zapalenie żołądka i jelit. Są stosunkowo wrażliwe na Miód Manuka, dlatego wydaje się on dobrym środkiem do leczenia:

  • zakażeń błon śluzowych żołądka,
  • zakażeń błon śluzowych jelit samodzielnie lub łącznie z antybiotykami, które stosuje się przy leczeniu tej choroby. 

Miód Manuka działa jeszcze na inne pałeczki Gram-ujemne – Helicobacter pylori (!!!), wywołujące 

  • przewlekłe zapalenie żołądka, a także 
  • chorobę wrzodową i raka tego narządu.

Na podstawie przeprowadzonych badań naukowych ich autorzy przyjmują, że Miód Manuka może w przyszłości służyć do zapobiegania nowotworom żołądka powstającym na tle zakażeń pałeczkami H. pylori.

Poza szerokim działaniem na nasz przewód pokarmowy, składniki Miodu Manuka pomagają w walce z bakteriami wywołującymi zapalenie zatok, gardła, błony śluzowej nosa, infekcje przewodu pokarmowego.

.

Stosowanie zewnętrzne Miodu Manuka 550

Miód Manuka może być stosowany zewnętrznie, ponieważ przyspiesza proces leczenia trudno gojących się ran i odleżyn.

.

Dawkowanie Miodu Manuka MGO 550+

Opakowanie 500g przy spożyciu 2-3 łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc kuracji.

Przy dolegliwościach wewnętrznych wskazane jest przyjmowanie Miodu Manuka rano, 20-30 min przed posiłkiem w ilości 1-3 łyżeczek. Jeśli skuteczność kuracji jest niezadowalająca możemy dawkę zwiększyć o kolejną porcję miodu np. przed posiłkiem wieczornym (20-30 minut przed).

Jeśli masz silny ból gardła czy inne choroby jamy ustnej dobrą metodą jest stosowanie płukanek roztworem z miodu i letniej wody.

Możesz przygotować roztwór wody z miodem o temperaturze nie przekraczającej 38-40 stopni Celsjusza. 

UWAGA! Wyższa temperatura znacząco obniża właściwości Miodu Manuka.

W przypadku dolegliwości zewnętrznych zaleca się  opatrunku z Miodem Manuka na chore miejsca.

W przypadku trudno gojących się ran lub poważniejszych zmian skórnych stosowanie miodu o wysokim stężeniu jest zasadne, ale powinniśmy skonsultować się z lekarzem.

Przeciwskazania

Miodu Manuka nie powinny stosować:

  • osoby diabetyczne,
  • osoby uczulone na produkty pszczele,
  • oraz dzieci poniżej 1 roku życia (zalecenia WHO – Światowej Organizacji Zdrowia).

MGO i UMF- porównanie stężeń w 1 kg Miodu Manuka

100% Organiczne

100% Organiczne

Tylko najwyższa jakość składników może dać najwyższej jakości produkt.

Certyfikaty

Certyfikaty

Wszystkie oferowane produkty posiadają certyfikaty potwierdzające najwyższą jakość.

Oryginalne

Oryginalne

Wszystkie produkty pochodzą z oficjalnej dystrybucji są legalne i posiadają pozwolenia.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo

Oferowane produkty są wytwarzane zgodnie z aktualnymi dobrymi praktykami bezpieczeństwa i czystości.

Miody Manuka

Może Cię również zainteresować

Miód Manuka MGO 550+ Nektarowy 500g

Opinie

Poleciła mi znajoma, trochę drogi, ale WARTO! Nie zawiodłam się. Świetny na każdego rodzaju infekcje. W mojej domowej apteczce będzie zawsze. Polecam!

Dodaj swoją opinię